weerstand verbrand (Techniek Overig)

door hobbits71 @, 13.06.2015, 07:25 (3249 dagen geleden) @ Maurice

Maurice, Bedankt voor je uitvoerige beschrijving. Nieuwe elco zijn al besteld hiervan waren 8 van de 12 niet correct meer. Verder is de geloso een pracht exemplaar. Ik heb heel wat op marktplaats en ebay voorbij zien komen. Maar deze was echt in een mooie conditie. Dat gaf mij al wat vertrouwen.

Mijn oorzaak is hoogstwaarschijnlijk een slechte buis geweest. Maar dit heeft mij aangezet om alles onder de loop te nemen.

Dus verdere verdieping van de materie. En slechte onderdelen vervangen. En meten...

Met al jullie adviezen zal het vast gaan lukken.

Ik probeer altijd internet bronnen op waarde te schatten.

filpjes van:

https://www.youtube.com/channel/UCuR4hQTXkG_KxozLxwPzEjQ

Vind ik erg goed.

En nu zit ik voor:

https://www.youtube.com/watch?v=4JJMMeYvp7k

lekker old school.

Als ik de condensators er in heb meld ik mij weer. Met name het meten van spanningen vind ik spannend. Daar komt bij dat ik verder geen buizen kapot wil hebben.

Ik heb voordat de versterker begon te brommen er mee gerepeteerd en 1 keer opgetreden. Ik had dan wel een versterker als reserve mocht er wat mis gaan. Maar ik hoop echt dat ik dit "beest" weer aan de praat krijg. Ik vind het een heerlijk "eigen" geluid. Maar dit laatste is natuurlijk ook een gevoel. Daarnaast vind ik het ook fijn dat ik mijn versterker "ken". Ik heb ook mijn eigen gitaar gebouwd en een luidspreker cabinet (met altec lansing).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum