weerstand verbrand (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 10.06.2015, 04:50 (3252 dagen geleden) @ hobbits71
Bewerkt door soundman2, 10.06.2015, 04:56

De zekeringen, het weerstandje en de spoeltjes horen erin. Doordat de zekering kennelijk overbrugd is, kan het weerstandje verbranden als bijv een van de buizen sluiting maakt, of als bijvoorbeeld de negatieve spanning wegvalt.
Je moet je eerst verdiepen in de werking van een balansversterker met een vaste negatieve instelling. Daarna kun je zonder eindbuizen een aantal zaken kontroleren, zoals de negatieve roosterspanning, of die de goede waarde heeft en voldoende is afgevlakt. Ook de koppelcondensatoren tussen voor en eindversterker vallen bij deze test door de mand als ze niet meer goed zijn. Daarna kun je de versterker opstarten met daartussen een flinke gloeilamp, om de opgenomen stroom binnen de perken te houden, als die veel te groot mocht zijn. Vervolgens kun je de rest van de spanningen controleren en eventueel rimpel daarop, door versleten elco's.
Brom kan vele oorzaken hebben in een versterker en zonder enige kennis is het heel onzeker of je dat opgelost krijgt. Het lukraak vervangen van onderdelen kost meestal bergen tijd en leidt heel vaak niet naar de oplossing van de fout.
Helaas het is niet anders. Wellicht kun je in de directe omgeving iemand vinden, die wel met de materie bekend is. Via het forum lukt dat vaak wel.Bij de zekering zit nog een gat, waarin zo te zien een schroef heeft gezeten. Zijn er onderdelen uitgewisseld en verkeerd teruggeplaatst?


Soundman2


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum