weerstand verbrand (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 10.06.2015, 06:50 (3252 dagen geleden) @ hobbits71

Ik heb ooit eens opgezocht wat een ppimv is. Buiten dat ik er weinig nut in zie, behoudens het gebruik van de versterker als instrumentversterker, zit je wel in een kritisch deel van de versterker te sleutelen. Als je daar een montagefout maakt, zouden zomaar de drivertransistoren kunnen sneuvelen, of de bias in het ongerede raken. In dat geval stook je de eindbuizen op en door de overbrugde zekeringen zelfs de uitgangstrafo als het een beetje tegen zit. Ik zeg niet dat je wat fout gedaan hebt, maar is is nu wel een fors probleem. Nogmaals, zonder enige kennis van de werking van een dergelijke eindtrap, wordt het lastig om de aanwezige fout te herstellen.
Een pech is bovendien, dat de EL503 behoorlijk schaars is en dat daar tegenwoordig stevige prijzen voor worden gevraagd, niet in het minst door versterker tweakers, die het onmogelijke toedichten aan buizen, die vroeger nog geen 10 guldens kostten.
Vanaf deze stek kan ik alleen wat tips geven, maar de vinger op de zere plek leggen, kan ik alleen na fysiek onderzoek met meetinstrumenten.

Soundman2


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum