weerstand verbrand (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 12.06.2015, 08:45 (3250 dagen geleden) @ hobbits71

Was de eindbuis niet goed waardoor de weerstand is doorbrand?.

de echte vraag is waarom je willekeurige buizen gaat vervangen door andere willekeurige buizen. Dit leidt vrijwel altijd tot problemen, de apparatuur van mensen die hiermee bezig zijn raakt gewoonlijk steeds verder in verval. Sommigen noemen dit verschijnsel "entropie", de wanorde neemt toe i.p.v. af bij het toepassen van de RRP (Replacing Random Parts) methode.

Je noemt deze hobby zelf "troubleshooten", maar dat is iets totaal anders. Foutzoeken betekent dat je op een systematische manier een fout lokaliseert, bij RRP vervang je willekeurige onderdelen door andere willekeurige onderdelen. Het effect van RRP is dat je meestal een bak met defecte onderdelen overhoudt, plus een defect apparaat. Zowel de bak met onderdelen als het defecte apparaat worden vaak weer via dit forum weer verkocht aan andere personen. Men noemt dit RbRRPSCOP (Recycling by Replacing Random Parts and Selling Crap to Other People).

Wat zijn de beste vervolg stappen.

Monteer (1) allereerst de oorspronkelijke onderdelen weer op de oorspronkelijke plekken, vergeet daarbij niet om ook de verbindingsdraden tussen deze onderdelen weer te monteren. Zoals Maxwell indertijd al constateerde heb je een bepaalde geheugencapaciteit nodig om de entropie te kunnen verlagen.

Wanneer je dit hebt gedaan verdiep je je vervolgens (2) in de principes van het foutzoeken. Stap 3 is om deze principes in de praktijk toe te gaan passen.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum