weerstand verbrand (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 10.06.2015, 08:23 (3252 dagen geleden) @ hobbits71
Bewerkt door soundman2, 10.06.2015, 08:35

Klopt helemaal. Het signaal van de voorgaande buis staat op de potmeter. De loper, het pijltje in jouw tekening, stuurt een deel van dat signaal naar de volgende buis. i.c. het rooster van de ECC81. In dit geval het rooster wat aan pootje 2 zit.
De telling van de pootjes is gezien op de pennen met de klok mee. De eerste pen na de spatie is 1 en zo rechtsom naar pen 9.


Ik zie nog wat anders in het schema.
De versterker is voorzien van een standby schakelaar, op zich niet zo bijzonder. Deze dubbele schakelaar koppelt de brugcel voor de hoogspanning los van de transformator, waardoor de anode en schermroosterspanningen wegvallen. Mijn oog viel op het tweede deel van de schakelaar, dat de draad naar de middenaftakking van de uitgangstrafo onderbreekt. Het nut ontgaat me hiervan. Als de schakelaar echter weigert of slecht kontakt maakt, staan de eindbuizen zonder anodespanning en dat is funest, omdat dan de schermroosters uitbranden. Je kunt dan alleen maar hopen dat de zekeringen of de weerstandjes in de schermroosters het eerste het loodje leggen. Ik zou persoonlijk de die verbinding permanent maken.

Soundman2


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum