PCL805 Triode op - Penthode OK ? (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 18.06.2008, 15:52 (5813 dagen geleden) @ Peter Lameijn
Bewerkt door John Hupse †, 18.06.2008, 16:33

De Mercury 1000 meet in principe de steilheid van de buis. Voor de wat zwaardere eindbuizen lukt dat niet zo goed meer in verband met de beperkingen die ik eerder noemde. Ook bij gelijkrichters kan een steilheidstest helaas niet werken.

Daarom heeft men aan deze tester een beperkte emissietest toegevoegd, om dit soort buizen toch te kunnen testen. De beperking zit 'm bij deze tester in de maximale emissiestroom, die is slechts 12,5 mA in plaats van de gebruikelijke 50 mA. Dit is een wat ongelukkig compromis omdat je hiermee bij een "moderne" oxydekathode hoogstens een goed/fout test kunt doen, die 12,5 mA is gewoon te weinig. Dit kan nog wel goed werken bij oude of kleine batterijbuizen (direct verhitte kathode).

De "Dynamic Emission Test" lijkt mij een reclamekreet. Net als de kreet "True Dynamic Mutual Conductance" die Mercury veel gebruikte. Goed, je kan de steilheid meten met deze tester. Maar True Dynamic en Dynamic Emission suggereert meer dan het voorstelt.

Vermoedelijk slaan beide kreten alleen op het gegeven dat men gebruikt maakt van wisselstroom om de testen te realiseren.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum