PCL805 Triode op - Penthode OK ? (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 17.06.2008, 20:37 (5814 dagen geleden) @ John Hupse †

Hallo John,

Ik probeer al enige tijd wat meer inzicht te krijgen in de manier waarop de diverse buizentesters hun werk doen, en hoe de resultaten onderling te kunnen vergelijken, eventueel in combinatie met het testen van een buis volgens de specificaties in het datablad van de fabrikant met de daar genoemde spanningen en stromen.

Nu heb ik zelf een Funke W19 en heb het idee dat ik dat apparaat redelijk door heb van hoe het werkt. Een Philips Cartomatic III staat nog even aan de kant om eens nader aan de tand te voelen en een vergelijkend onderzoek te doen. Dat moet dus nog even wachten.

Waar ik echter nog niet goed een vinger op heb weten te leggen is hoe die typische emissietesters nu een oordeel over de prestatie van een buis kunnen geven in vergelijking met bijvoorbeeld mijn Funke. Die doet toch eigenlijk niets anders, behalve dan met iets uitgebreidere instellingen voor de te testen buis: kathode opstoken, bepaalde spanningen op de roosters en anode en dan kijken hoeveel stroom er loopt (al dan niet met negatieve roosterspanning om de sturing van de buis te testen). Is toch ook een vorm van emissiemeting?

Is het kort uit te leggen hoe dat nou zit, wat eventuele verschillen of afwijkingen van de manieren van testen zijn, of waar wat meer informatie hierover te vinden is?

Ik hoor het graag.

Groeten,

Matthias Meijer


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum