Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 13.05.2022, 22:19 (11 dagen geleden) @ gerard

Hallo Gerard, om te beginnen nog bedankt voor de online sessie deze week en de uitleg over het uutje. Vond het zeer leerzaam.

Wilde hierbij even een update geven van de laatste stand van de radio (na even een weekje vakantie te hebben gehouden).

Ik was gestopt de laatste keer toen er weer geluid uitkwam maar het volume was nog zacht en de reden waarom de radio weer geluid gaf was niet heel duidelijk. Ik dacht in eerste instantie dat het kwam doordat ik C12 een andere route had laten lopen maar zoals jij al vermoedde was dit niet de oorzaak.
Door het re-routen van C12 had ik een aantal componenten bewogen en dit had ervoor gezorgd dat een losse verbinding in de radio weer contact maakte. Deze losse verbinding zat in het trafo blokje bij S18. Dit zat uiteindelijk ook in de AVC loop en is denk ik dan ook de oorzaak geweest waarom het geluid zo zacht was. Er was al eerder hier aan dit deel gewerkt want het zag er niet zo heel goed meer uit.
Op dit moment heb ik dit alles hersteld en gefatsoeneerd en de radio geeft stabiel geluid op alle banden en het volume is hoog. Verder nog een aantal weerstanden en condensatoren vervangen en ik ben op dit moment niet ontevreden. Wat nog niet werkt is het afstemoog maar hier wil ik dit weekend aan gaan werken.
Tot zover nogmaals bedankt en je had helemaal gelijk dat ik nog even verder moest zoeken.

[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum