Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 27.04.2022, 22:19 (723 dagen geleden) @ gerard

Ik heb C12 losgehaald en aan pin 2 vastgelaten. Toen signaal door C12 naar pin 2 en in eerste instantie kwam de toon niet door. C12 liep met de aansluiting vlak langs Pin 8 en 9 langs. Toen een andere route gekozen voor C12 en de toon kwam toen door, probleem was dus niet C12.

Hierna alles weer aangesloten maar toen kwam er nog niet echt veel uit, uiteindelijk bleek dat de potmeter niet altijd goed contact maakte. De potmeter ingespoten en ik heb nu ontvangst op de LG en de KG (MG blijft stil maar ik denk dat hier geen zenders zitten).

Het volume uit de speaker vind ik wel zacht maar misschien hoort dit zo en wordt dit beter zodra hij weer in de kast is ingebouwd. Ik ga de verschillende punten nog wel even meten om te zien of ik hier nu overal de juiste spanningen heb.

Ik heb dus eindelijk een werkende radio waarbij het lijkt dat het antenne signaal niet bij pin 2 van de mengbuis aankwam omdat de aansluiting van C12 te dicht langs pin 8 en 9 liep. Is dit iets wat logischer wijze zou kunnen? Kan het lage antenne signaal door het kathode of oscillator signaal "weggedrukt" worden?????

Ik ben in ieder geval blij dat er geluid uitkomt en ga er nog wel even mee verder maar ik wil iedereen bedanken voor alle tips en goede raad. Dit was een super leermoment en dit motiveert om de overige radio's die ik heb nu ook werkend te krijgen. Nogmaals heel veel dank :OK:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum