Hulp gevraagd bij reparatie Philips B3X91A (Techniek Radio/TV)

door RichardvD @, 19.05.2022, 22:28 (680 dagen geleden) @ Peter1952

Hallo Peter, bedankt voor de uitleg dit was het soort informatie waar ik naar op zoek was. Ik had het e.e.a. gelezen over de AVC maar het blijft nog wel lastig om van deze principe schema's die er dan worden getoond in een volledig schema dan te achterhalen waar dan wat zit.

Ik ga hier deze week mee aan de slag om het e.e.a. te gaan meten. Wat de condensatoren C28 en C29 betreft was er nog wel iets aparts aan de hand. Er was het e.e.a aangepast in deze radio, zo was het AVC signaal via een varicap aangesloten op de uitgang van de PU (PU uitgang was er dus niet meer). Ik heb dit alles weggehaald en weer aangesloten volgens het schema. De verbinding van SK3 pin5 naar de weerstand R8 was er bijvoorbeeld ook niet meer.

Toen ik in de overzichtstekening wilde opzoeken hoe C28 en C29 zaten (op welke lokatie) toen kon ik deze niet vinden. Deze condensatoren ontbreken in de overzichtstekening. Ik heb deze er wel ingezet en heb hier wel 2x 100pF voor genomen zoals op het schema staat. Dit gedeelte van de radio heeft nog wel de meeste vraagtekens :-)

Ik begrijp dat jij denkt dat de waarde voor C10 niet juist is, ik zal deze eens vervangen en zien wat hiervan het resultaat is?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum