Leuke NVHR-radiobeurs Driebergen, wat koop je voor 5 Euro? (Algemeen)

door Nico den Haak, 22.06.2008, 15:35 (5788 dagen geleden) @ Jan van weeterloo

Hoi Jan,

Ja, bedankt! Kon ze niet laten staan. Gisteren tijdens het voetballen lekker aan gesleuteld. AVR gerepareerd, ECC40 voorversterker was positief op het eerste rooster etc. Weer een lekke koppelc :-( enz.

Na deze actie knapte het geluid nog verder op. Ik wist niet dat er zoveel herrie uit één enkele EL41 kon komen. Deze Hagenees speelt beter en krachtiger dan menig toestel met balanseindtrap. Wat een onderschat radiootje is dit zeg :-)

Zelf ben ik lang puur een Philipsmannetje geweest, toch tegenhanger BX600-610 komt ondanks de 2X EL41 in balans op géén stukken na qua klank in de buurt van deze radio. Het versterkerdeel van dit gekke Haagse ding speelt de Eindhovense concurent volledig onder de tafel.

Heeft ook te maken met de uiterst middelmatige speaker die in de BX600 werd gebruikt. Geeft wel een bult herrie, maar geen mooi diep laag. Alleen spijkerhard kan ze. De Erresspeaker draait daar zijn hand niet om voor een diepe bas. Ze klinkt voller en warmer. Ook minder middenbas.

Eerlijkheidhalve moet ik wel toegeven dat de ontvangst van de Philips beter is. Ondanks de drievoudige afstemming van de Erres, presteert het ontvangstdeel qua gevoeligheid weer heel gewoontjes. Philips deed het gewoon met een tweevoudige afstemcondensator, die slaat dan weer geen gek figuur in dit vergelijk. Mogelijk moet de MF van de KY518 nog afgeregeld worden. Wordt vervolgd dus ;-)

Groet,

Nico.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum