NVHR website (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 01.05.2024, 17:31 (18 dagen geleden) @ Leo Snoeren

Ik vind het dieptriest dat er weer een stukje 'enshittificatie' en versnippering heeft plaatsgevonden. Dit is ook een zeer grote klap voor de beginnende of jonge verzamelaar of hobbyist, die geen interesse heeft voor het verenigingsleven maar wel een keer een schema nodig heeft.

Ja, je kan het op het forum vragen, maar zeg nu zelf - hoeveel jongeren vinden de weg van Tiktok nu naar een forum als dit?
Via google kwam je nog wel bij de schematheek terecht, en dat is nog iets dat mensen wel doen. Maar ik zie het niet gebeuren dat nieuwe hobbyisten óók nog de weg naar een forum vinden waar ze het schema kunnen opvragen.

Ik gebruik misschien 1x in de 2 maanden een schema van de NVHR schematheek en ik ga niet naar de beurzen, dus een lidmaatschap zit er voor mij niet in. Ik heb mijn papieren/geprinte documentatie weggedaan, omdat ik dacht dat we de tijd van 'achter slot en grendel' wel gehad hadden.

Het copyright-idee vind ik een wassen neus. De copyright regels schendt de vereniging óók als de schema's alleen voor de leden toegankelijk zijn. Dit lijkt voor mij, een van de wat jongeren onder ons maar met 32 jaar geen 'jongere' meer, meer op een wanhoopsdaad om het lidmaatschap onmisbaarder te maken en om het ledenaantal op te krikken, door de situatie in de verzamelaarswereld voor niet-leden te verslechteren.

Laat ik één ding heel duidelijk maken: het draait mij niet om gratis zaken. Ik wil best 'n euro voor een documentatie betalen, en aangezien tientallen - zo niet honderden mensen per dag dat zullen doen, stapelt dat zich op tot het vlug terugverdienen van hosting en scankosten. Ook een vast jaarlijks bedrag vind ik niet heel gek mits de prijs de kosten van scannen en hosten reflecteren, maar ik heb simpelweg geen behoefte aan de dingen die de NVHR biedt buiten de schematheek. Wel lang lid geweest maar momenteel simpelweg niet - dus ik heb ook geen zin om te betalen voor een blad, beurzen, reparatiedagen enzovoorts.

Nougoed, in ieder geval hebben we RMorg en Elektrotanya nog. Nooit gedacht dat RMorg hier als de good guy uit zou komen...

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum