NVHR website (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 01.05.2024, 12:03 (18 dagen geleden) @ Piet van der Pol
Bewerkt door soundman2, 01.05.2024, 12:13

Er wordt gesproken over auteursrechten, copyrights enz.
Geldt dat niet voor een vereniging?
Bestaat er nog wel een mogelijkheid om legaal aan de gevraagde documentatie te komen?
Op Philips docu stond altijd de mededeling dat de info strikt voorbehouden was aan Philips service handelaren was voorbehouden. Veel bedrijven bestaan niet eens meer, laat staan dat alle archieven bewaard zijn gebleven. Feitelijk kun je als onafhankelijke particulier niet meer aan de schema's komen, anders dan via back-engineering.
Ook de sites waar je documentatie kunt kopen zijn vermoedelijk geen eigenaar van de gegevens. Je krijgt geen originele documentatie, maar een PDF!
In de NVHR database staan ook door mij aangeleverde copiën van documentatie, die mijn vader in de jaren 50 en 60 officieel heeft gekocht bij Philips als handelaar. Daar prijkt mijn naam op. Kan ik nu vervolgd worden voor vermenigvuldiging, of kopiëren van auteursrechtelijk beschermd materiaal?
Die docu is er overigens nog allemaal, als ik die niet meer gebruik mag ik hem dan alleen nog vernietigen, omdat de gegevens vertrouwelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor DJ's. Ze mogen voor eigen gebruik een kopie maken van een CD, maar de originelen moeten ook aanwezig zijn.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum