Radio uit jaren '30 (Techniek Radio/TV)

door Wolfgang @, 07.10.2023, 18:47 (203 dagen geleden) @ Toon Brok

Hallo Toon
Het was maar een kleine moeite om jou ontvangertje voor de proef na te bouwen.

[image]
[image]

Een al bestaand knutselproject heb ik een beetje aangepasst en de beste prestaties met de beiden buizen eruitgehaald. Helaas heb ik geen goede RENS1204 in mijn bezit, dus deze Tungsram penthode is nu in gebruik. Eventueel met jou buis R2 en R3 veranderen.
Het verschil tussen de roosterdetector (met de RC combinatie) en anodedetector (zonder) is niet zo groot. Met de kleine negatieve stuurroosterspanning, genereerd aan de 10 MOhm weerstand, laat zich de terugkoppeling beter regelen! M.a.w. het originele ontvangstprinzipe blijft gehandhaaft.
Helemaal fout gaat het met die reeds besprokene rare rode verbinding naar de top van R3. Ga dat maar zelfs proberen.....
De hoogspanning is bij mij 150V want volgens de spec's mag de RE084 niet meer hebben. Het ist wel zo dat 200V meer volume geeft.

Aan mijn 12m onderdakantenne aangesloten zijn overdag in Zuid-Limburg geen zenders te ontvangen. Voor een verklaring heb ik de omschrijving van deze ontvanger opgezocht: Hier staat,
dat het de goedkoopste regionaal, met gedeelteljike lange afstand, ontvanger is.

[image]

In die tijd was er grote armoede onder het volk! Men heeft de aan-uit schakelaar plus de zekering wegelaten. Ook heeft men geen betere eindbuis ingezet. Als de spanningsverzorging het toelaat zou ik hiervoor de RES164d (en een weerstand met condensator) plaatsen.

Gr. Wolfgang


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum