AFC toevoegen aan FM unit (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 03.05.2021, 19:27 (6 dagen geleden) @ Eduard

Je wil dus de BA102 isoleren van de massa , en dan het het AFC signaal toevoegen. dat kan, maar er gaan dus twee draden richting tuner en je moet ook kijken hoe de diode in de oscillator onder te brengen, dat zal iets anders zijn dan in het klassieke schema.

Maar je aftakking van de ratiodetector is nog niet goed. Het bovenste punt is ok, neemt af van de ratiodetectorspoel. Echter, het onderste punt neemt de som van de detectiespanningen , en je zit dus met hetzelfde probleem als je via de massazijde had.

je moet voor je onderste punt aftakken op de knoop tussen R17 en R18. aangezien deze weerstanden hier niet gelijk zijn (waarschijnlijk om een ander duister symmetrie probleem te verminderen) kun je over R17/18 een trimmer plaatsten (mag hoogohmig zijn) en die regelen naar het juiste symmetriepunt tov de ratiodetectiespoel. dat kan je eenvoudig meten. Als je 1)centraal bent afgestemd en de 2)signaalsterkte wijzigt en de spanning tussen de twee hierboven besproken aftakpunten blijft toch constant dan zit je goed.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum