Aardleiding aanleg (Techniek Radio/TV)

door S.Leunissen @, regio Zuid Limburg, 22.09.2019, 14:51 (1701 dagen geleden) @ FranShack
Bewerkt door S.Leunissen, 22.09.2019, 15:05

Dat wil hij juist niet. Je radios die nergens meer aan voldoen kwa voorschriften aan de randaarde hangen is vragen om problemen vooral U toestellen. De aardlek zal ongetwijfeld vaker eruit gaan knallen.

Ik heb mijn RACAL Murphy Telefunken Sienens Hagenuk kortegolf en langegolf ontvangers allemaal achter een scheidingstrafo hangen met voor de scheidingstrafo een netfilter. Verder poas ik SIFI C of E netfilters toe van Siemens.

De "HF aarde" van de toestellen is gewoon gemeenschappelijk in gebruik en heeft absoluut niets met de veiligheidsaarde van doen.

Ik heb ook een waterleiding in de grond gespoten en vanaf beganegrond tuin tot boven in zolder gelegd via de spouwmuur circa max 15 meter lengte. Gebruikt snoer is veld telefoniedraad WD1-TT

Storingen komen fysiek via de geleiders van je huisinstallatie binnen maar ook nog eens door de lucht want allles wat maar koper of ijzer is werkt ook als ontvangst antenne. Dat betekent wel de kabels in je huis zo kort mogelijk houden en een netfilter zo dicht mogelijk bij het apparaat en absoluut geen netfilter plaatsen in mneterkast oid.

veiligeheidsaarde gebruiken is no go:NO:

--
groet Sander
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum