Loewe opta Thalia 41657, beeld trekt onderaan bijeen (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 01.05.2018, 10:15 (326 dagen geleden) @ kris

Op de ingang van die verticale amplitude regelaar moet een 200V staan volgens schema. In werkelijkheid is dat een goeie 190. Ben met dat idee van Cees aan het werk gegaan en toen bedacht ik me dat ik twee booster C's parallel had gezet om aan de 39nF te geraken. (Men laat per slot van rekening een originele Wima blok zeker niet op de boosterspanning zitten)
Maar goed, inmiddels wat juister spul gevonden, doch precies hetzelfde. Die andere C die je aanhaalt voor de veiligheid nagekeken, maar is ok. Die was in het verleden zelfs al eens vernieuwd.

Je haalt inderdaad wat boven met die VDR...
Dat die er nu op hangt of niet, het resultaat is precies hetzelfde. Ik weet nu wel wat een VDR doet, maar hoe kan je die uittesten? Geen vervanger voorhanden en ga je hem met de ohmmeter doormeten, meet die natuurlijk oneindig.
Een beetje naar analogie met de 21TX143 heb ik daar een weerstand van 2,7K opgehangen, maar dan is het beeld véél te klein.

Ik ga misschien iets doms zeggen: stel de VDR is stuk en je regelt de verticale amplitude een heel stuk minder. Minder grote puls op die kant waar de VDR hangt, dan moeten toch minstens die beeldlijnen bovenaan korter bij elkaar komen te staan ipv zover open zoals het nu is.
Voor dat issue is er volgens mij pot.meter R110 bij de 21TX143.

[image]


Staat er in alle geval mij mijn Loewe niet op.


Licht komt er nog genoeg uit. Iet of wat onscherp, maar heb nog niet veel liggen peuteren aan de mechanische focussering, das voor na de verticaal problemen.

Ook nog vrij belabberd geluid (zeker naar Loewe normen, zelfs in de gemiddelde flatscreen rammen die jongens de bass eruit), maar kan ik wel geloven. Een voedingsweerstand in de anodeleiding van de eindbuis van de geluidstrap kapot. Ook hier weer zijn mijn twee verschillende schema's het oneens qua waarde en heb er bij gevolg maar vlug wat tegen gehangen als test.
Maar goed, dat lukt wellicht wel. Eerst dat beeld goed krijgen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum