Loewe opta Thalia 41657 (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 14.04.2018, 20:30 (407 dagen geleden)

Beste forummers,

Na lange tijd kon ik het niet laten om nog eens een buizen tv te gaan restaureren.
Heb inmiddels al een hele hoop Philipsen en ook SBRren (al dan niet nog niet-Philips SBR) staan. 's winters is zondagavond een wekelijkse retro-avond geworden. Lekker op buizen spul tv kijken. Tot nu toe blijven al mijn oudjes het goed doen.

Goed, tijd om eens wat anders te doen. Anno 2018 begin ik stilaan fan te worden van Loewe tv's. Prachtige apparaten, waar je na 10 jaar nog onderdelen van hebt. Imo vrij bedrijfszeker, mooi beeld en zeker mooi geluid.

Benieuwd wat Loewe in de buizentijd deed. Al een eeuwigheid op zoek naar een buizen kleuren tv van het Kronachse merk. Nog niet gevonden, dus maar beginnen met een zwart/witje. Die zie je in Belgiƫ ook maar zelden.

Vandaag een mooi meubeltje in bezit gekregen. Wat stof en plekken, maar de kast is verder maagdelijk. De eigenares stond blijkbaar bekend als vrij zorgzame dame waar je van de vloer kon eten. Ze is inmiddels 103 jaar oud en woont in het rusthuis.

Genoeg gedoe, het eerste moment met slecht weer ga ik ermee aan de slag. Loewe uit de fifties is me niet bekend, dus daarom hier de vraag: wie weet waar ik het schema ervan vind, of heeft iemand dat document in bezit?

Bedankt alvast!

Groeten,
Gert

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum