Productiedatum op onderdelen (Techniek Overig)

door Onno ⌂ @, 27.05.2015, 18:00 (3266 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Hi Maarten,
Je record format klinkt als een uitgebreide versie van het begin van een heel kort lijstje dat ik was begonnen. Je kunt er vrij veel in kwijt. Je krijgt alleen wel duplicaat-informatie wat betreft de apparaten waar ze uit komen (typenr, serienr). Voor de relatie apparaat-onderdeel zou je aparte tabellen kunnen nemen. Per apparaat zijn er nog andere interessante gegevens mogelijk: stempels van kwaliteitscontrole en mogelijk (datum) stempels en graffiti van tijdens de fabricage. Opmerkingen per apparaat wil je scheiden van de opmerkingen per onderdeel.
Om anderen hieraan deel te laten nemen zul je wel goede afspraken moeten maken over de vulling van de velden. Is " bron " bedoeld om de persoon of andere bron aan te geven?
Als dit groter wordt, kan het houvast bieden voor de datering van serienummers.

Echt " big data" zal het nog niet meteen worden met de handmatige invoer...

Aanleiding van de vraag was een reddeloos verroeste GM2307 die ik uit elkaar haalde.
Deze moet van net na de oorlog zijn. Veel datumcodes leken in de oorlog te liggen. Ik begon me af te vragen of dit apparaat tijdens de oorlog was gefabriceerd of erna. Toen realiseerde ik me de aanwezigheid van het aantal Engelse onderdelen. Twee elco's diep in het apparaat waarvan de soldeerverbindingen er origineel uitzagen. Een potmeter, die ook van een reparatie kon zijn, maar wel heel netjes gemonteerd op een aanpassingsplaatje zat dat er fabrieksmatig uitzag. Ik begon me af te vragen of ik de codes goed interpreteerde.

Ik ben naar aanleiding van mijn eerdere wens iets meer te zien van datumcodes nog 2 apparaten open geschroefd. Ik wil mijn aantekeningen wel in jouw format zetten.

--
Vriendelijke groeten,
Onno


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum