Productiedatum op onderdelen (Techniek Overig)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 26.05.2015, 00:04 (3268 dagen geleden) @ Onno
Bewerkt door Maarten Bakker, 26.05.2015, 00:31

46.7 zou 1946 week 7 kunnen zijn. Ook op andere onderdelen zoals spoelenbussen liet Philips de voorloopnul gewoon weg. Een spoelenbus met datumcode 46 is bijvoorbeeld van week 4 van 1956 terwijl eentje met datumcode 446 uit week 44 van 1956 kan zijn.

Alternatieve mogelijkheid is dat het geen datum is, maar de staart van een codenummer. Minder waarschijnlijk, maar in theorie zou het kunnen.

Weeknummers zijn binnen Philips de meest gebruikelijke datumaanduidingen. Toch zijn er wel onderdelen geweest die maandletters hadden: electronenbuizen. Ook lampen (inclusief ledlampen, spaarlampen en veel armaturen) hebben nog steeds een maandletter. Maandcijfers kan ik me niet herinneren bij Philips te zijn tegengekomen, maar er zal vast wel een uitzondering zijn (alle systemen die Philips ooit gehanteerd heeft om het even waarvoor, lijken uitzonderingen te kennen).

De markeringen op de elco's zou je uit de context moeten afleiden, dat is een deelgebied waar ik me nog iets minder in verdiept heb. Ik verwacht dat het wel gewoon een jaar.week of jaar.maand is (of omgekeerd).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum