mijn BX462A verder onder de loep (Algemeen)

door Nico den Haak, 09.07.2008, 08:17 (5776 dagen geleden) @ Matthias Meijer

Hoi Matthias,

Hoe is het gesteld met het negatief van de ECH21's van deze radio? Wanneer het stuurrooster van de eerste ECH21 te ver blijft afgeknepen, is de ontvangst natuurlijk uitermate beroerd. De versterking van de buis blijft veel te ver teruggeregeld. Vaak zijn ontkoppelc's op de AVR lijn behoorlijk lek en een mogelijke oorzaak, ik zou dit als eerste heel grondig nazien. Uiteindelijk was dit bij mijn KY518 de grootste oorzaak van de beroerde ontvangst. Ook even domweg meten of de radio op een sterke zender een goed negatief op de avr lijn geeft, en of dit snel richting de nul volt loopt wanneer je de antenne eruit trekt. Dit moet binnen een halve seconde op 0V gaan.

Ook een onvoldoende MF versterking kan het probleem veroorzaken, 400uV invoer is natuurlijk veel te hoog. Dit geeft aan dat het heel goed mis is...

Het symptoom is op alle banden hetzelfde? Alles even ongevoelig, maar wel constant? Denk ik ook aan een verlopen MF, heb je wel een mooie "piek" op de juiste frequentie met het afregelen?

Ook even alle schermroosterspanningen meten, en tot slot de ECH21's zelf. Deze buizen zijn vaak op hun tandvlees. Ook de dioden van de EBL21 heb ik wel eens helemaal "op" gehad. Kwestie van uitproberen.

Veel succes, en houd ons op de hoogte,

Groet,

Nico den Haak.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum