Waarom........ (Algemeen)

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 06.07.2008, 19:08 (5778 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Wat is de doelgroep van het forum?
Om te voorkomen dat het forum dichtslibt met allerlei nevenzaken is als leidraad gesteld dat alleen alles wat met elektronenbuizen te maken heeft is toegestaan. Hierbij wordt de nadruk gesteld op historische buizentechniek van voor 1970. Een uitzondering wordt gemaakt voor moderne buizenversterkers, maar dan alleen voor de technische aspecten daarvan. Voor historische transistortechniek wordt verwezen naar het transistorforum (te vinden via de links-pagina van dit forum).

Hallo Paul,

De uitgangspunten van het forum lijken mij duidelijk. Wat ik me afvraag is of je ook al contact hebt gehad met het forum triumviraat. Als je vragen of klachten hebt, lijkt het me handig om in elk geval de moderatoren daarvan rechtstreeks op de hoogte te stellen. Ik ga ervan uit dat je dan ook een gemotiveerd antwoord van hun krijgt.

Maar het is kennelijk je bedoeling is om een discussie op gang te brengen over een van de uitgangspunten van het forum. Misschien om de moderatoren te overtuigen dat een uitbreiding van de doelgroep noodzakelijk is?
Ik zelf vind de scheiding buizen - transistoren op zich niet zo gek. Immers waar leg je anders de grens? Bij 1970? - als voorbeeld - (en waarom bij 1970?) En hoe weet ik dat een onbekende transistorradio voor of na 1970 is, als ik verder geen documentatie kan vinden?

Ik denk dat je het transistorforum een kans moet geven. Als iedereen bij voorbaat al geen vragen stelt op het transistorforum, dan wordt het nooit iets.
Zelf kijk ik er ook niet zo vaak op. Maar dat is toch vooral omdat de buizentechniek me het meest boeit.

Groeten,

--
Groeten,

Piet.

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum