Philips 2514 metingen (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 23.06.2008, 13:01 (5788 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker

Hallo Sven,

Weerstand R7 zit aan het rooster van de E415. Dat je brom uit de luidspreker krijgt als je aan die weerstand zit is alleen maar goed. Dan werkt de versterker in ieder geval vanaf het rooster van de E415 blijkbaar wel. Wat je hebt gedaan is de grammofoon aansluiting geprobeerd. Kijk maar in het schema.

Dat je ook een (iets veranderende brom) hoort als je aan de afstemming draait duidt er op dat er in het ontvangst gedeelte ook het e.e.a. nog wel werkt.

Hoe goed de buizen nog zijn is uiteraard ook nog wel van belang voor het goed laten spelen van de radio, maar ook met behoorlijk versleten buizen moet er nog wel wat geluid uit te krijgen zijn.

Het zal mij niks verbazen dat omdat je de buizen uit het toestel gehaald hebt, nu de buispennetjes weer contact maken met de buisvoetjes in de radio, omdat op sommige plaatsen de oxidatie wat eraf gekrabt is.

Even goed aan alle knoppen draaien, met name de bandkeuzeschakelaar en de antenne een flink aantal maal in en uit de antennebus halen wil misschien ook nog wel werken. Bij mijn 2534 is de bandkeuzeschakelaar ook (nog) wat lam, als ik hem halverwege tussen twee klikjes in zet dan werkt het prima. Anders alleen ruis.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum