Buizen basics (Techniek Radio/TV)

door Thomas, 29.05.2008, 16:38 (5820 dagen geleden) @ John Hupse †

Hoi John,

Wellicht geeft je citaat van mijn vraag een wat verwrongen beeld van mijn kennis :) Uiteraard weet ik wat weerstanden zijn, alleen de term "composiet weerstanden" is nieuw voor me. Is dit toe te schrijven aan de functie van de weerstand zoals ook bijvoorbeeld de emitter- of gateweerstanden in een halfgeleiderschakeling? Of valt een composiet weerstand in de produkt varianten groep zoals metaalfilm en koolweerstanden?
In elk geval is je verdere uitleg enorm duidelijk. Ik zal de betreffende exemplaren even losknippen en meten en indien nodig vervangen. Zijn trouwens aardig dikke dingen, 1 watt ofzo? Ik denk in elk geval dat mijn standaard kwart-watt voorraad onaangeroerd kan blijven.
Wat betreft de C's, ik vind ze niet direct terug, die bedradingsschema's zijn een lekkere troep :) Doel je met de papiercondensatoren op de teerknollen of de elkootjes? Dat zijn grofweg de enige twee soorten condensatoren die ik in deze versterker tegenkom.

Ik ga hem in elk geval nu eens even aanzetten, de voedingstest is reeds succesvol gepasseerd en nu ga ik voorzichtig proberen of er geluid uit wil komen. Misschien leuk om eens te luisteren vóór en na het vervangen van de onderdeeltjes.

Wederom dank!

Thomas


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum