Waar zijn de zelfbouwers onder ons? (Algemeen)

door Ericq @, Oegstgeest, 20.11.2023, 11:31 (248 dagen geleden) @ Henk Boeijink

Dag Henk,

Na een dag dit draadje sluiten lijkt me niet slim. Want zoals Herm ook aangaf, niet iedereen komt hier dagelijks (of zelfs wekelijks). Werk, druk etc.

Maar als het om zelfbouw gaat: ik heb de uTracer gebouwd. Deze tester doet precies wat ik nodig heb. Heb hier ook nog twee antieke buizentesters zoals de TC2 van Heathkit en de I177 maar die gaan waarschijnlijk tzt de deur uit. Nog even uitzoeken wat een redelijke prijs is. De uTacer is een tester waar geen buizen in zitten, maar die moderne tester heb je wel nodig als je met buizen knutselt en iets meer van de karakterstieken van de buizen wil zien en weten. Althans dat was mijn conclusie. Zeer aan te bevelen.

Daarnaast ben ik nog bezig de 'ogentester' van Florian te bouwen. Helaas heb ik door andere zaken daar even niets aan kunnen doen, maar ik ben halverwege. Bouw er nog wat extra's bij. Als deze af is zal ik wat foto's publiceren.

Wat ook nog niet af is, is de buizenequalizer Baton. Stereo. Met per kanaal 5x een ECC83 of vergelijkbaar. Die ben ik ook aan het bouwen.

Zelfbouw is zeker niet dood. Via het wereldwijde web zijn zeker nog de nodige onderdelen te krijgen, maar het vraagt (helaas?) wel wat zoekwerk en handigheid. Vroeger zat de elektronica zaak om de hoek, maar van een weerstandje a 10 cent is het moeilijk om nog een boterham te verdienen. Immers huur en energie zijn veelal duizend euro of heel veel meer.

Wordt vervolgd.

Grts Ericq


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum