Waar zijn de zelfbouwers onder ons? (Algemeen)

door M. van Dijk ⌂ @, Moergestel, 20.11.2023, 03:05 (249 dagen geleden) @ Henk Boeijink

Dag Henk,

Als huidige project ben ik een stemvork oscillator aan het proberen te bouwen met techniek en onderdelen uit eind jaren 20/begin jaren 30. Puur als gedachten experiment wat gebouwd had kunnen worden met de middelen van die tijd maar wel met modernere kennis. Ook eens een leuke afwisseling te ontwerpen met zulke restricties ipv naar de opampjes te grijpen bij ieder nieuw project.

Het is wellicht geen radio, alhoewel ik niet uitsluit dat dat misschien wel het volgende project wordt :-D. Of misschien een oscilloscoopje met een CRT van Thomson als ik er een gevonden krijg... Ik heb al behoorlijk zin in volgende beurs, het lijstje met onderdelen ligt al te wachten.

Zelf fabriceren van onderdelen is toch ook wel een leuke tak van sport. Vandaag nog een middag besteed een afgeschreven voedingstrafo op te knappen uit een 2511 met behoorlijke vochtschade om te gebruiken voor het project. Het brengt je toch weer een stapje dichterbij de oude pioniers van het vakgebied de teer weg te pellen, wikkelingen bij te leggen en het een en ander er weer netjes uit te laten zien.

Met vriendelijke groeten,
Mareijn


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum