Het Reuzen-Uutje Philips BX645U 1954 (Algemeen)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 16.02.2023, 01:24 (436 dagen geleden) @ NitramAton

De prefix BX vinden we in de periode waar het hier om gaat bij Philips-toestellen die in Nederland of België zijn geproduceerd. Deze prefix geeft dus geen uitsluitsel over het land van herkomst.
De letters voor (en eventueel ook achter) het serienummer geven wel uitsluitsel. Bij de BX645U (en BX645A) is dat vrijwel zeker de letter E van Eindhoven.
Zie het typeplaatje hieronder. In dit geval staat er bovendien nog de tekst "Importé de Hollande - Made in Holland" op het typeplaatje, zodat van enige twijfel helemaal geen sprake is.

[image]

Van de BX645U (en BX645A) zijn mij geen toestellen bekend die in België gemaakt zijn. Bij in België gebouwde toestellen vinden we voor het serienummer de letter L (van Leuven) of de letters PL (van Philips Leuven). Op het betreffende typeplaatje ontbreekt dan natuurlijk de hiervoor genoemde tekst. Zie hieronder het voorbeeld van een BX548A.

[image]

Van de gelegenheid maak ik gebruik nog eens te wijzen op mijn oproep in dit forum mij voor mijn onderzoek foto's te sturen van typeplaatjes van Philips-radiotoestellen, die in Nederland of het buitenland zijn gemaakt.
Zie LINK.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum