Stoppen FM-uitzendingen kwestie van tijd? (Algemeen)

door MarcelvdG @, 07.05.2019, 22:26 (388 dagen geleden) @ John Hupse

Nagenoeg geen verschil te horen


De benodigde succesfactoren bij de invoering van DAB+ zijn o.m. onderzocht door Peter van Embden. Op basis van de gevonden resultaten kan worden geconcludeerd dat DAB+ stabielere netwerken nodig heeft, dat de geluidskwaliteit omhoog moet, dat de kosten voor de radiostations omlaag moeten, en dat het voor de consument aantrekkelijker, goedkoper en eenvoudiger moet worden gemaakt om een DAB+ ontvanger aan te schaffen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er betere, meer toekomstbestendige manieren van digitale radiodistributie mogelijk zijn, die voor de consument goedkoper zijn. Het advies van de onderzoeker aan het Ministerie van Economische Zaken is om te stoppen met het financieren van DAB+ en in te zetten op de ontwikkeling van een andere vorm van digitale radiodistributie via LTE of een nog te ontwikkelen hybride netwerk, beide gebaseerd op internetradio.
De toekomst van radio is digitaal, maar DAB+ is niet de eindvorm.

Zie http://www.moqua.nl/wp-content/uploads/2017/06/Is-DAB-de-toekomst-van-digitale-radio-Sc... voor het complete rapport.

Dus mensen die eerst een DAB-radio gekocht hebben, die weg konden gooien toen het DAB+ werd, en toen een DAB+-radio hebben aangeschaft, kunnen die binnenkort ook weer weggooien?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum