Stoppen FM-uitzendingen kwestie van tijd? (Algemeen)

door John Hupse ⌂ @, Schoonhoven, 07.05.2019, 09:21 (105 dagen geleden) @ ruudtx

klopt, maar de overheid heeft hier wel een taak, namelijk het toewijzen van frequenties. Anders zou alleen het recht van de sterkste zender gelden.

De discussie over DAB is nogal plat, men beperkt zich meestal tot nietszeggende argumenten zoals "het is digitaal". Een voorbeeld:

Met DAB+ luister je via de digitale ether naar je favoriete radiozender. Alle landelijke en regionale publieke en commerciële radiostations die je kent van FM zitten erop. Daarnaast zijn ten opzichte van FM extra digital only radiostations te beluisteren. Voor het digitale DAB+ signaal heb je wel een radio-ontvanger met DAB+ techniek nodig.

De overheid zou er dus goed aan doen om zich eerst wat beter te laten adviseren. Een "digitale ether" bestaat niet, en de genoemde argumenten spreken mij niet zo aan. Ik luister wel regelmatig naar de radio via een FM/DAB/Bluetooth combinatie (uiteraard plus een ingebouwd AM-huiszendertje), maar een doorslaggevend voordeel van 1 van deze technieken heb ik nog niet ondekt. De Bluetooth functie geeft m.i. de beste keuzemogelijkheden. Ik vermoed trouwens dat men met "de digitale ether" eigenlijk het internet bedoeld.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum