een heel bijzondere Philips-Miniwatt lamp ! (Techniek Overig)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 12.03.2016, 17:34 (2989 dagen geleden) @ Wolfgang

dit is bijna een historisch moment, RMorg heeft iets op mijn aanraden gewijzigd op haar website :OK:

Wat betrefd de titel bedraading buisvoet staat er zeker zoiets in het genoemde TFK Werkstattbuch. Maar niet onder buistype LP2_Philips. Uit het hele verhaal is op te maken dat wij nog naar "Manufacturers Info" zoeken...Het is een eigenheid in de programering daarginds.

Het gaat mij niet om de programmering, ook niet om een bepaalde eigenheid. Eigenheid is overigens een goede eigenschap. Hoe de buisvoet voor een Philips A409 zou moeten worden bedraad wordt door RMorg niet getoond.

Het gaat mij wel om de verwijzing naar het Telefunken Werkplaatsboek in relatie tot deze zgn. Philips LP2 buis. Je kunt toch niet verwijzen naar een document waar deze buis in het geheel niet in voorkomt? Dat lijkt me op z'n zachtst gezegd misleiding.

Om dit soort trucs staat RMorg bekend, men wendt voor dat er een wetenschappelijke basis aan haar informatie ten grondslag ligt door referenties te noemen, maar in werkelijkheid bestaat deze basis niet. Wanneer je zo'n referentie opvoert moet er immers minimaal een aanwijzing zijn dat de Philips LP2 in het Telefunken Werkplaatsboek voorkomt. Volgens mij wordt in dat boek voornamelijk gerept over Telefunken buizen.

Verder bestaat de op deze Philips LP2-pagina afgebeelde Valvo A409 niet. Het argument dat deze niet bestaande buis groter is dan de vermeende Philips LP2 komt dus wat eigenaardig over. Vergelijk dit b.v. eens met de tekst op deze pagina: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_a409.html die luidt "The German Codex 1948 lists the A409 as Valvo but it is a Philips and Valvo never produced it". Lijkt me toch vrij duidelijk.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum