Ombouw AVO buizentester MK4 (Techniek Overig)

door Loek @, Exloo, 18.12.2015, 10:53 (3074 dagen geleden) @ Philip
Bewerkt door Loek, 18.12.2015, 10:58

Hallo Loek .

Ten eerste mijn complimenten werkelijk een project met door zettingsvermogen en het

behalen van het beoogde doel .

Dan geef je dit aan : Is er iemand die denkt dat zou ik ook graag willen hebben? Het schema is beschikbaar ook de code voor de MP. Je hoeft de “Advanced mode “ niet toe te passen dus uitsluitend de elektronische meter kan ook. Technisch stelt het niet zo veel voor je moet alleen de meter ijken met 33 uA stroom bron. En aansluiten op de draden waar de originele meter zat. Het geheel kost ongeveer 25 Euro.

Wat ik me het meest afvraagd is hoe je het gedaan hebt in totaal ook met die relais

voor het te meten leak wat je eigenlijk geheel aangepast hebt t.o.v . het oude of in

combinatie ?? Dat vind ik heel knap werkelijk.

Als je wil want je hebt mijn mailadres zou ik graag willen weten hoe je alles gedaan

heb en problemen hebt over wonnen ,maar vergeet niet dit verslag op het forum geeft

al veel aan.

Met vriendelijke groet Philip :OK:

Hallo Philip,

Ik heb niets van het meetprincipe aangepast. Om de stand van de "meter switch" te kunnen bepalen heb ik een 12 standen meeloopschakelaar gemonteerd op dezelfde as met een sleutel/gleuf die over het stompje van de bestaande as schuift. De schakelaar kon nog gemonteerd worden op de draadstangen van de originele schakelaar. Het was wel even zoeken naar de speciale schroefdraad van de moertjes. Van de "leakage" schakelaar moest ik alleen de eerste twee standen herkennen. Hiervoor kon ik op de bestaande as een klem mechanisme van een oude knop plaatsen met daarop een stukje kunststof die een micro switch bediend.

Als laatste moest ik de 5 standen van de "circuit selector" kunnen herkennen. Hiervoor heb ik één deel van een schakelaar waarover in 3 standen de gloeistroom loopt los gehaald. Deze 5 standen sturen in de nieuwe situatie een relais aan wat exact doet zoals origineel werd geschakeld. Dit relais 3 contacten (3 A per stuk) en staan parallel. De contacten die het relais aansturen worden ook door de MP (via opto koppels) uitgelezen waardoor ook zijn deze standen bekend zijn. Ik had hier ook een meeloop schakelaar van kunnen maken, maar de draadstangen waren erg kort de as stak niet ver door en de plek was moeilijk bereikbaar.

Nogmaals al deze wijzigingen/aanpassingen zijn niet nodig als je alleen de meter wil vervangen.

Als je schema's wil stuur dan maar een mail. Ik ben nog bezig om het origineel van de AVO aan te passen dit is nog niet klaar.

Met vriendelijke groet,

Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum