37A (luistervink) raadseltje opgelost! (Techniek Overig)

door Eleen @, Deurne (BE), 09.03.2015, 22:07 (3358 dagen geleden) @ John Hupse †

Eileen, zie mijn antwoord hierover aan Anton. Zonder voldoende antennestroom is geen ontvangst mogelijk, dit geldt voor alle radiotoestellen.

Even jouw tekst aan Anton er bij genomen:

Tja, naar de waarneming van Hans is met de reparatie van S10 de storing verholpen. De rest is geschiedenis... Overigens speelde het toestel soms ook goed met C3 in positie, daar moet je bij je kansberekening natuurlijk wel rekening mee houden. Je kunt immers bij kansberekening niet alleen de faktoren meenemen die leiden tot een bepaalde conclusie.

ook zonder het spoeltje S10 lijkt het mij dat het toestel zou moeten werken.

De antennestroom kan zonder S10 niet meer van de antenne naar de aarde lopen. Dat is nu eenmaal een basisvoorwaarde voor ontvangst. Inderdaad vormt S10 met C15 een a-periodische kring die nog wat spanningsversterking geeft. Bij een eenkrings-toestel helpen alle beetjes... Maar zonder S10 doet ie het niet.

Als S10 onderbroken is, kunnen we stellen dat dit spoeltje niet aanwezig is, daar zal je het wel mee eens zijn?
Volgens jouw uitleg is er dan ontvangst wegens de onmogelijkheid van het lopen an antennestroom naar aarde; begrijp ik dat goed?

Vertel jij me dan eens, hoe het dan komt dat zonder S10 (onderbroken) en zonder C3 (losgekoppeld) er wel geluid ,dus ontvangst is... ondanks je uitleg over antennestroom die via het spoeltje naar aarde dient te lopen.

MVG, Eleen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum