Voor de bezitters/gebruikers van AVO Valve Testers (Techniek Overig)

door hans @, Hoorn, 22.02.2015, 22:06 (3373 dagen geleden) @ onbekend

Robert,

Wat een overtrokken reactie.

Inhoudelijk:
je hebt blijkbaar de beschikking over een 2-panel tester en een Mk3. De Mk3 heeft het door jou gesignaleerde probleem niet; gebruik dan dit apparaat.

je schreef zelf:

Ik stel in ieder geval nergens in mijn stukje dat je met "*" gemarkeerde pinnen, door er de code "0" aan te geven, aan aarde kan leggen. In tegendeel.

In het stukje op je site doe je dit wel en daar gaat mijn 3e alinea over.

Ik bezit een leuke verzameling buizentesters en -meters. Al deze testers en meters zijn -haast bij definitie- oud. Voor de lol gebruik ik wel eens een vooroorlogs model onder het motto 'stilstand is achteruitgang'. Voor serieuze metingen gebruik ik mijn AVO VCM Mk4. Ook oud, maar relatief jong. Voor het serieus gebruik van de andere testers/meters kan ik nog wel een andere reden noemen, nl. de afwezigheid van bepaalde voeten op de Mk4.

Je begint de thread met de titel "Voor bezitters/gebruikers van AVO Valve Testers". Hoeveel personen hebben zo'n tester, en dan nog met voeten voor buizen die interne verbindingen hebben?
De Valve Tester is redelijk zeldzaam, terwijl de VCM's nog geregeld te koop worden aangeboden. De VCM's kennen het geschetste probleem niet.


Nog een citaat:

In de AVO Valve Data Manuals staan vooral voor buistypen van het continent in de instelcodes vaak sterretjes

Wat is vaak? Ik heb Data Manual 17 er even op nageslagen. Op pagina 75 t/m 150 komt het sterretje op ca. 35 regels voor. Per pagina staan zo'n 45 - 50 regels. Op pagina 151 t/m 236 komen ca. 184 regels voor met een sterretje.

Heel stellig beweerde ik eerst dat waarschuwen nooit fout is. Waarschuwen is meestal goed, maar als de NS bij iedere aangekondigde sneeuwvlok de halve dienstregeling schrapt, dan toch maar liever geen waarschuwing.

Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum