Voor de bezitters/gebruikers van AVO Valve Testers (Techniek Overig)

door onbekend, 22.02.2015, 15:44 (3373 dagen geleden) @ hans

Dag Hans,

Het stukje op mijn site was waarschuwend en uitleggend bedoeld. En in feite een wat lange inleiding om mijn ervaringen met enkele buistypen/merken met anderen te delen.

Het waarschuwende zou, indien de juiste gebruiksaanwijzing wordt gevolgd, niet nodig zijn. Ik zeg 'juiste' omdat er (minstens) twee versies van de "Instructions" zijn, waarvan er een niets aangeeft over het moeten testen op internal connections.

Het uitleggende kan geen kwaad omdat de versie waarin wel wordt aangegeven dat op internal connections moet worden getest, niet duidelijk aangeeft waarom je dan moet handelen als in die "Instructions" wordt aangegeven.

En je moet natuurlijk nog het Engels voldoende beheersen om de Instructions goed tot je te kunnen nemen.

Ik stel in ieder geval nergens in mijn stukje dat je met "*" gemarkeerde pinnen, door er de code "0" aan te geven, aan aarde kan leggen. In tegendeel.

Ik ben er bij het schrijven van mijn stukje wel ten onrechte van uitgegaan dat de pin-selector in alle AVO buizentesters identiek zijn. Kort na publicatie van mijn stukje realiseerde ik me pas dat ik dat helemaal niet zeker wist. Vandaar mijn vraag op dit forum. Electronenbuizen heeft dat opgehelderd en dat heb ik meteen ook goed zichtbaar op mijn site aangegeven.

Ik merk tenslotte op dat uit die opheldering ook volgt dat je bij het vervangen van de pin-selector wel even moet controleren of je de juiste variant hebt, zeker als je dat doet bij de modellen na de Two Panel Valve Tester.

Ik heb er in ieder geval van geleerd. Ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn.

Met vriendelijke groet,
Robert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum