Gezamelijke kathode weerstand eindtrap (Techniek Overig)

door kris @, Gent België, 15.01.2015, 14:24 (3411 dagen geleden) @ Andy Janssen

Hallo John,

Maar dan snap ik nog steeds niet waarom één eindbuis iedere keer van de meter af loopt.
Ze beginnen mooi bij 60 mA op de schaal en ééntje zakt dan iets in en de andere loopt van de schaal af die tot 100 mA gaat. Dat bedoel ik ook met vol bakken, want de maximale anodestroom is dan allang overschreden.
Alle condensatoren zijn nieuw in de versterker, maar toch blijft het probleem. Ook als ik een set compleet nieuwe erin steek. En dat is niet alleen bij die Philps versterker, maar ook bij een zelfbouw met EL34 in balans. Daar is ook alles nieuw van, maar toch verloopt iedere keer de stroom door de buis.

Groetjes Andy

Andy,

als ik het goed begrijp is de eerste 30seconden ...minuut alles ok, en daarna begint de stroom door een van de buizen sterk toe te nemen?
Dat wijst op een vervuild stuurrooster, dat eens de buis op temperatuur komt zelf electronen begint te emitteren, en daardoor wordt het rooster positief en stijgt de anodestroom.

Met de meeste buizentesters kan je deze vorm van slijtage gewoon niet vaststellen. Daar meet de buis 100% normaal. Je merkt het "op hol slaan " pas als de buis in volle bedrijf is. De buis is dan hoedanook defekt.

groeten

Kris


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum