Restauratie verslag van een philips 658u (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 17.07.2008, 14:48 (5778 dagen geleden) @ Paul Brouwer
Bewerkt door Hans Op den Camp, 17.07.2008, 15:47

Hallo Paul, ik begrijp jouw bezorgdheid over het witte draadje. Het draadje lijkt mij niet erg origineel, want het loopt buiten het chassis om naar boven en zit (of zat) met een koperen klem aan de voedings elco bevestigd:

[image]

Ik vermoed dat de ring met soldeerlip die tussen de pertinax ring en de elco geklemd zit een slecht contact heeft gemaakt en dat een vroegere "reparateur" het zo opgelost heeft, omdat hij het te veel werk vond om het chassis uit de kast te halen om het contact te herstellen (dit is een vermoeden hoor:-) ).

De C3 zit overigens met de plus aan het chassis vast; in tegenstelling tot wat er op het schema van Philips staat. De min loopt in dit geval naar de ring met soldeerlip en maakt een goed contact met aluminium bus van de voedingselco. Het witte draadje is dus na de restauratie overbodig geworden ;-) .

Als de radio plotseling kraakt en knettert terwijl er niet aan de volumeregelaar wordt gedraaid, dan moeten de pootjes van de buizen eerst eens schoongemaakt worden. Daar bestaat wel een goed middeltje voor. Ik doe het zelf met staalwol of een Brillo sponsje en een vleugje contactspray.
De 658U ziet er in ieder weer perfect uit. (nu de 2414 nog.....:-D )

Groeten, Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum