Restauratie verslag van een philips 658u (Algemeen)

door Paul Brouwer @, Haarlem, 17.07.2008, 13:09 (5778 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker
Bewerkt door Paul Brouwer, 17.07.2008, 13:40

Hallo Sven,

[image]
De C3 is goed gelukt en ziet er orgineel uit. Verder heeft hans voor mij de voedingselco gereviceerd, daar nog voor badankt :OK: hans. En verder heb ik nog een wit draadje dat aan een bruggetje op de voedings elco zat verwijderd (dat was niet orgineel en hoorde daar ook niet).

De radio speelt nu zonder :MUS: brom en er zijn een hoop zenders te ontvangen, alleen is er zo af en toe wat gekneter en de volume knop doet ook wat raar, maar ik denk dat dat komt door dat er wat stof op zit.

Als jij dat witte draadje op bovenstaande foto boven C3 en C115 bedoeld en dat weggehaald hebt, hoop ik dat er van de + van C3 naar knooppunt van R38 op de pertinaxstrip een verbinding zit.

Als dit niet het geval is, deze aanbrengen of het draadje in ere herstellen. De negatieve roosterspanning op de eindbuis wordt op deze wijze verzorgd. Ik vrees dat die verbinding tussen C3 en R38 niet (meer) aanwezig is, waardoor dat geknetter ontstaat.

Als jij met "raar doen" van de volumeregelaar kraken/krassen bij verdraaien bedoeld, dan zal naar alle waarschijnlijkheid deze potmeter danwel de koolstofbaan daarin versleten zijn. Soms wil een beetje contactspray nog wel eens helpen.

Groet,
Paul

--
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum