Restauratie verslag van een philips 658u (Algemeen)

door Sven Zijlemaker, 17.07.2008, 07:44 (5779 dagen geleden)

Hallo,


Ik heb het volgende gadaan;
Ik heb de C83 vervangen voor een van 6800K en de ratelcondensator voor een blok condensator van 22nF 250 volt wissel, deze condensatoren waren volgens de winkelier in de elctronica zaak goed om te gebruiken (ook een radio hobbiesist).
Verder heb ik de C3 vervangen voor een "elco" van 100uF 250 volt.
Bij de C3 heb ik de oude elco uit het pentiac kokertje gehaald en daar de nieuwe ingedaan, daarna heb ik de oude teer van deze elco gebruikt (de brokstukken van de overgebleven teer+wat teer van een kapotte teer condensator), en de stukjes teer in het kokertje gedaan en gesmolten.
De C3 is goed gelukt en ziet er orgineel uit. Verder heeft hans voor mij de voedingselco gereviceerd, daar nog voor badankt :OK: hans. En verder heb ik nog een wit draadje dat aan een bruggetje op de voedings elco zat verwijderd (dat was niet orgineel en hoorde daar ook niet).
[image]
En Dit is het eindresultaat:
[image]
De radio speelt nu zonder :MUS: brom en er zijn een hoop zenders te ontvangen, alleen is er zo af en toe wat gekneter en de volume knop doet ook wat raar, maar ik denk dat dat komt door dat er wat stof op zit.


Groeten, Sven Zijlemaker


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum