B7X14A afregelen? (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 16.07.2008, 20:03 (5780 dagen geleden)

Hallo,

Vanavond de B7X14A die ik enige tijd geleden gekocht had (van Leo Snoeren) nagekeken. Er mankeerde het een en ander aan.

- Reverbeo unit knalde in plaats van galm te geven. Na meten bleek een aansluitdraadje naar een van de spoeltjes onderbroken. Nieuw draadje en daarna deed hij het weer.

- Een van de speakers is gescheurd, maar werkt nog wel. Voorlopig voor het testen voldoende, vervanger ligt klaar voor als de rest goed werkt.

- Lumenescentiescherm is helaas dood, dus dat wordt vervangen door het gewone lampjesverhaal met groen filter.

- Ontvangst op de FM is beroerd. Ook met een goede set buizen. Middengolf en lange golf zijn prima. KG heb in nu nog geen ontvangst, maar had dat voor het uitkasten wel, dus nog even goed controleren of er wat scheef/los gegaan is.

De enige oplossing voor het FM probleem bleek het overzetten van de gehele FM unit voor een goed werkend exemplaar uit een sloper. Binnen in de FM unit zal wat mis zijn.

Het chassis staat nu al weer een poosje goed op de FM te spelen. Voor zover heb ik dus nog geen aanleiding om wat af te regelen, maar ik ben toch wel benieuwd naar de procedure hoe dat bij dit soort plano's te doen. Daar zal ooit door Philips een mooi verhaal over verschenen zijn, maar ik heb het (nog) niet gevonden.

Wie kan daar wat meer over vertellen?

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum