werking buizentesters (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 20.06.2008, 20:55 (5811 dagen geleden) @ Achim

Achim,

Hindert niets, ik weet het, de psychologie achter de buizentester is minstens zo interessant als de techniek.

Bij marketing en in de reclame gelden vaak strikte regels, als je daarvan afwijkt lukt de verkoop niet. Je moet de regels dus kennen.

Die 2,9 mA of meer is technisch geen enkel probleem, je perst met gemak 40 mA uit zo'n buisje, zelfs als het gaat om een slordig in elkaar gelast Russisch exemplaar. Maar veel mensen willen nu eenmaal herkenning en zekerheid, en 2,9 mA is kennelijk de norm :-D

Heb een paar jaar geleden voor de grap 3 Engelse eindbuizen en twee weken later nog 8 steile Philips dubbeltriodes verkocht op Marktplaats, alleen door een foto te plaatsen en te beweren dat het goede buizen waren. Dat waren het trouwens ook, hoewel je aan drie stuks eindbuizen weinig hebt. En wat te doen met 8 steile dubbeltriodes, je kan er een tweedehands 2-kanaals oscilloscoop mee opknappen, maar zelfs dan houd je er nog een paar over.

Ze brachten meer dan 20x het bedrag op dat ik er een week eerder op de rommelmarkt voor betaald had. Maar misschien gelden voor ECC83 dubbeltriodes weer andere regels dan voor Engelse eindbuizen en steile Philips dubbeltriodes.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum