Philips antenne veiligheid - asbest? (Techniek Overig)

door Laurens @, Zaandam, 01.12.2023, 23:19 (150 dagen geleden) @ Robert Gribnau
Bewerkt door Laurens, 01.12.2023, 23:29

Ten eerste: in ieder geval nederland wel. Je mag hier meerdere vierkante meters asbest zelf verwijderen en naar de gemeentewerf brengen. Hoeveel exact weet ik niet.

Ten tweede: en wat dan nog, als het niet legaal zou zijn? Als je aan ieder wissewasje gaat lopen wikken en wegen of het nu mag van vadertje staat of niet, dan hou je geen hobby meer over. Vergeet niet dat het bouwen van nieuwe elektronica met loodhoudend soldeer ook niet de bedoeling is, maar volgens mij wordt hier nagenoeg ieder kabeltje en ieder (eveneens illegaal) AM-zendertje gewoon nog loodhoudend gesoldeerd, omdat we nu eenmaal veel reparaties aan loodhoudende apparatuur doen en dus altijd loodsoldeer op voorraad hebben.
Ook zijn er ongetwijfeld talloze stukjes elektronica te vinden in onze knutselhokken, die uit de grijze china import komen en aan geen enkele europese eis voldoen.

Zolang je niemand er mee in gevaar brengt en niet bedrijfsmatig werkt is het allemaal prima. Het is asbest, geen Kobalt-60. Niet risicoloos, maar zelfs voor de amateur compleet beheersbaar in dit soort geringe hoeveelheden.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum