Volledige service manual 23TX482 (of 481) (Techniek Radio/TV)

door Gert Wouters @, 06.11.2023, 20:00 (179 dagen geleden) @ Gert Wouters

Kan het zijn dat jullie jezelf vergissen met die potentiometers? Ik heb inmiddels al ontdekt dat de rechtste potentiometer R126 is. Even kijken op het blokschema leert dat dit deel is van de "STILLE INSCHAKELAAR". Wat is me dat?

De linker potentiometer laat het beeld in zijn gehelen groter en kleiner worden. Nog niet gevolgd, dat doe ik morgen, maar het lijkt me dan R216 te zijn, kan dat niet?


Ik heb nog een SBR in meubeltje staan waar ik zovele jaren terug de beeldbuis van geregenereerd heb. Speelt slechts één halve avond per week/twee weken. Die is intussen terug een beetje wazig in de hoeken geworden, maar op normale kijkafstand nog prima te bekijken.
Destijds een toestel gezocht waar nog zo'n goeie beeldbuis in zit ter reserve, dat staat er nog ergens en die beeldbuis is echt nog 100%. Liefst hou ik die reserve voor dat meubel. Is een prachtapparaat.

Ik zal dit apparaat waar dit topic over handelt eens bekijken/regenereren en zien of dat wat brengt.
Het meubel van destijds zijn beeldbuis was volledig op, je zag er amper nog licht op. Men had daar destijds een extra trafo ingebouwd om de gloeidraadspanning te verhogen. Die was kapot. Origineel geschakeld zag je er amper nog wat op.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum