12H6 kleinste octal K8A buisje? (Techniek Radio/TV)

door ruudtx @, 24.10.2023, 17:26 (193 dagen geleden) @ Maurice

Die afspraken ATlantic City voor Europa moeten door Europese administraties zijn gemaakt.
Kan zijn dat er voor 100-108 andere afspraken waren, maar vanwege wereldwijde omroep gebruik hadden die aangepast moeten worden. Deden ze niet waarschijnlijk omdat het korte bandje genoeg was voor de publieke omroepen met maar een paar kanaaltjes, in Nederland 2.
In UK werd heel lang door diensten ook gebruik gemaakt van stuk 87.5- 100, kon je zo meeluisteren.

Bij conferenties zoals Geneve 75 (middengolf) zaten alleen de publieke omroepen rond de tafel.

Wat die telecom jongens en meisjes niet snappen is dat omroep frequenties heel wat anders is dan ander telecom spectrum. Omroep is massa, de andere gebruiken zijn vaak veel beperkter en kunnen makkelijker naar eigen inzicht worden ingericht.
Zo wordt in NL alles domweg geveild, behalve de PO waar de overheid een voorkeur voor heeft. In Groningen loopt bij RDI niemand rond die verstand heeft van omroep.

Even de actualiteit:
NSC (Omtzigt) wil wetten en regels laten toetsen aan Grondwet. Dat is voor de commerciële omroep 20 a 30 jaar te laat. In Italië is het commerciële omroep verbod van tafel geveegd door de rechter met een beroep op de Grondwet, vrijheid van meningsuiting. Dat gebeurde al in de jaren 70. In Nederland kan dat niet dus pas met Europese regelingen was de CO niet meer tegen te houden.

(NSC wil ook het aantal netten terug naar 2, ik zeg in vervolg daarvan ook het aantal publieke radiokanalen terug, dat kan nog wat worden straks).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum