vraagje DC AC inverter (Algemeen)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 18.02.2008, 16:37 (5934 dagen geleden) @ Francesco

Is het niet mogelijk om met parallelgeschakelde zware penthodes (bv. PL519) in combinatie met een zware transformator, een inverter te bouwen, welke 12 V batterijspanning omzet in 220 V, 50 Hz, sinus, maar dan voor enkele 100 W?

Francesco,
Hoe wil je PL519's met 12 Volt op de anode een paar honderd Watt laten genereren ? Geen vacuum en glas, maar minstens zo interessant: probeer het eens met een paar grote HEXFETS. Die kosten bijna niets en die doen echt wonderen in dit soort schakelingen. Voor je me verwijt dat het geen vijftiger jaren techniek is: een PL519 was er toen ook nog niet.

Zelf heb ik een noodstoomvoorziening gemaakt van een 1000 VA UPS van APC. Koste 7 Euro op Marktplaats zonder accu's en dat werkt heel netjes. Er komt een goede sinus uit hoewel dat wat raar wordt gemaakt.
De eindtrap (24 FETS) in brugschakeling staat te schakelen op een puls, waarvan de breedte weer afhankelijk is van de belasting. Over de "uitgangstrafo" staat op de secundaire aansluitingen een forse condensator om van het geheel een zeer nette sinus te maken

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum