DAB+ Antenne (Techniek Overig)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 23.10.2022, 14:36 (553 dagen geleden) @ Cassie

Je hebt best kans dat FM DAB+ nog overleeft, dus daar hoef je het niet persé voor te doen.

De antenne is eigenlijk gewoon een normale FM/televisie-antenne. Wordt ook wel als gecombineerde FM/DAB/DVB antenne verkocht. Tegenwoordig wel vaak scherp begrensd in frequentiebereik om storingen door bijvoorbeeld mobiele telefonie te voorkomen, dus kom je ook antennes tegen die alleen maar DAB of alleen maar DVB doen.

Ook kan het zijn dat je in een gebied met zwakke ontvangst, een versterkte (actieve) antenne nodig hebt en/of een buitenantenne. Als je nog een televisiehark voor VHF band III op het dak hebt staan, kun je het daar ook gewoon mee proberen.

Alsnog zul je er alleen maar FM mee ontvangen als je die rechtstreeks aansluit op je radio.

Wat je tussen je antenne en buizenradio moet aansluiten is een ontvanger, dus eigenlijk een complete DAB+ radio. Je gebruikt dan de pickup/bandrecorder-ingang van je buizenradio om het signaal via de buizenradio weer te geven.

Als het geluid via de PU-ingang te zacht is (zoals ik net lees in je reactie op René Daemen) kan dat zijn omdat die ingang gemaakt is voor een ceramisch PU-element dat een vrij hoge spanning afgeeft.
Soms kan het helpen om de koptelefoon-uitgang van het aan te sluiten apparaat te gebruiken in plaats van de lijnuitgang.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum