Philips 17TX291a (Techniek Radio/TV)

door Henk vdB @, 19.10.2021, 21:00 (920 dagen geleden) @ leemhuis01
Bewerkt door Henk vdB, 19.10.2021, 21:28

Toestel NIET onder spanning.
Verwijder B18 (PL36) en B9 (PCF80).
Meet met weerstandmeter over OF C58 OF C59 OF één van de C's 2 t/m 12. Je mag dan geen weerstand of kortsluiting meten. Meet je wèl weerstand dan is er iets mis. De genoemde condensatoren zijn zogenaamde "pin-up" condensatoren met gekleurde bandjes bruin-groen-rood. Ik heb bij dit soort toestellen wel degelijk meegemaakt dat er wel eens een gesneuveld was.

Verder kan er zoals al eerder opgemerkt of continu of af en toe kathode gloeidraad sluiting in een buis optreden. hoe dichter in de keten bij de PL36, hoe groter de kans dat de PL36 gloeidraad doorbrandt.

PS: Het is ASOLUUT NIET nodig al deze "1K5" condensatoren te vervangen, over het algemeen zijn ze erg betrouwbaar en laat je ze gewoon zitten als ze niet stuk zijn!


PS2: Zie hoe doordacht de gloeidraad van de beeldbuis (B2) helemaal achteraan dicht bij de chassisaansluiting zit. De beeldbuisgloeidraad kan daardoor niet sneuvelen als er kathode-gloeidraadsluiting in één van de voorgaande buizen optreedt of als een van de genoemde c'jes sluiting heeft! Waarom er nog EEN buis onder zit zal wel iets met praktische uitvoering te maken hebben.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum