Philips 17TX291a (Techniek Radio/TV)

door TIPO4 ⌂ @, Den Bommel, 18.10.2021, 21:57 (917 dagen geleden) @ leemhuis01

Excuses, maar uit het weinig specifieke "Belangrijke condensatoren zijn uitgewisseld." maakte ik niet direct op dat C1 al vervangen was.

Maar zeker met het verhaal van Soundman2 in het achterhoofd vraag ik me dan wel een beetje af wat je nu zou willen horen. De gevaarlijkste condensator in dit circuit is al vervangen en keramische C's hebben zeker niet het eeuwige leven maar het is dus niet gezegd dat er een defecte C in het gloeicircuit zit per se. Dus naast de tip van Goldline kan je nog met die 400mA zekering in het gloei circuit en alle C's daar losgeknipt nog een keer testen, desnoods met de gloeidraadaansluitingen van de PL36 tijdelijk omgeleid met een weerstand van 82 Ohm /10 Watt.
Nu zou je wel tot 220V de variac moeten kunnen opregelen, zo niet dan zit er ergens een lek tussen gloeidraad en kathode, de PCL82's in de audio eindtrap of de rastereindtrap zijn de eerste verdachte, maar er zijn ook buizen waar de kathode rechtstreeks aan de aarde ligt. Geen idee of je een stapel reservebuizen hebt liggen (P spul is nog steeds voor een schijntje te krijgen op marktplaats) maar dan is het m.i. een kwestie van prikken totdat je de defecte buis hebt gevonden. De C's kan je naderhand evt weer vastsolderen, ik vraag me af of het veel effect geeft maar het zal er niet voor niets zitten.
Als je met de losgeknipte C's al direct de 220 haalt zou je het dus zo kunnen laten of 1 voor 1 weer met een druppeltje soldeer de C's weer kunnen verbinden totdat je max spanning weer gaat zakken bij het halen van 0,3A.

--
MVG,

Elwin de Jong


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum