AVO Mark IV Buizentester Draaispoelmeter (Gezocht)

door javankessel @, 10.03.2021, 17:21 (1151 dagen geleden) @ Loek

Hallo Loek,
Dank voor je reactie,

en ik dacht nog wel er goed aan te doen met een heel klein beetje goede olie,
aankomende week zit ik in Ruurlo maar zal snel daarna de olie zien weg te spoelen met een beetje alcohol in een injectiespuitje moet dat wel lukken denk ik.

Voor zover ik kon zien zaten er geen stofdeeltjes op het draaispoel mechaniek maar zal nog eens heel goed kijken, wat ik me later realiseerde is dat de lijm waarmee het glasplaatje was verlijmd op sommige plaatsen was verhard en wellicht is er een klein schilvertje (doorzichtig) toch ergens terecht gekomen. De tip met het plakband zal ik uit voeren.

Het glasplaatje had ik wel behandeld tegen statische elektriciteit , het schaaltje zelf niet volledig maar kan dat dan gelijktijdig doen, daar was ik al voorzichtig mee (alleen de randen en niet over de beschrifting heen vanwege het mogelijk oplossen van de beschrifting. (watergevoelig ?)

Als laatste zal ik de tip wat betreft de taplagers ook voorzichtig uit zien te voeren alhoewel dat wel heel erg gecontroleerd moet worden gedaan. Ooit eens een oude draaispoelmeter gedemonteerd en daar weet ik me van te herinneren dat dat erg tegenviel.

Al met al voorzichtigheid en een vaste hand nodig, de digitale oplossing -hoe mooi ook- zou een laatste stap kunnen zijn maar liever niet.

en misschien wordt er nog een aangeboden (orgineel) je weet maar nooit
vr gr Jos


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum