AVO Mark IV Buizentester Draaispoelmeter (Gezocht)

door javankessel @, 11.04.2021, 14:47 (1110 dagen geleden) @ Ron Kremer

Ron en Loek,
Hij werkt weer, met dank en het hulp van jullie beider adviezen heb ik het voor elkaar gekregen,

Even in het kort, eerst maar eens een rustig moment uitgekozen en ruim de tijd genomen. Immers een klus even tussendoor is het niet.
Om te beginnen heb ik eerst de olie die minimaal was aangebracht toch maar weggespoeld met een injectienaald gevuld met alcohol. Dat ging goed, echter en verdorie een druppeltje op de schaalplaat en jullie raden het al...de beschrifting!! later weer behoorlijk kunnen bijwerken met een fineliner (zie foto's maar toch! Verdorie!
Vervolgens verder kijken en jawel het "haken"van de naald op de schaalplaat was het gevolg van een zeer klein stukje metaal-afkomstig van mijn gereedschap denk ik- al dan niet in combinatie met opgedroogde lijmpartjes van het glas, het is moeilijk te zien op de foto maar er zaten er een paar van in. Op advies met behulp van een stukje papier (wat normaal op een pleister zit, is iets buigzaner) heb ik een paar stukjes weg kunnen halen uit het movementgedeelte.
Deze lijmpartjes zijn er waarschijnlijk tussen gekomen toen het apparaat op zijn kant gezet moest worden tijdens het vervangen van de buisvoet, het glas zat nog maar nauwelijks vast dus dat heb ik gelijk kennen repareren.

(gereedschap demagnetiseren alvorens te gebruiken is ook een wijze les)

Verder heb ik hem toch een aantal malen moeten monteren en demonteren om het juiste punt uit te kunnen balanceren door de schroefjes van het movement minimaal te verdraaien zodat deze weer mooi loopt. zoals die nu is ben ik tevreden!

Hoe verder?
Ik wil nu natuurlijk graag weten of de mark 4 aangeeft wat hij aan moet geven en niet te positief of te negatief is.
Is het idee om een buis uit te wisselen en deze op meerdere testers te testen? In ieder geval voor de steilheid.

Om de tester eens mee te nemen naar voor een vergelijkbaar onderzoek is ook weer zo wat en beurzen zijn er voorlopig jammer genioeg nog niet.

iN IEDER GEVAL BEIDEN DANK VOOR DE ADVIEZEN.

jOS

[image][image][image][image][image][image][image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum