Is dit een UGT? Bedankt! (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 06.10.2020, 11:58 (1305 dagen geleden) @ gerard

Allen bedankt voor de reacties.

De mogelijkheid dat hier een smoorspoel in de voeding is opgenomen had ik over het hoofd gezien. De LS aansluiten over de smoorspoel lijkt me ook niet zinvol!

Scherp gezien van Soundman van die E- en I-blikjes! Inderdaad, ze zitten om en om dus niet geschikt voor gelijkstroom deze trafo.

Ik had nog een ander trafootje liggen, die ga ik er proberen in te zetten. Aansluiten via smoorspoelkoppeling kan natuurlijk wel, maar het lijkt me toch wat omslachtig om zowel een smoorspoel als een (AC only) trafootje te hebben.

Voor dit radiootje had ik in gedachten om hem voor 230V geschikt te maken met een condensatorballast (van ca 4uF) voor de gloeidraden en een extra 1k weerstand in de hoogspanningsvoeding. Helaas hebben onze Amerikaanse vrienden er wel een levensgevaarlijke boobytrap van gemaakt! Het chassis zit aan de onderkant met metalen bouten vast, dus meteen netspanning op uitstekende metaalwaren aan de onderkant! Je morst je koffie op de radiotafel en bij het opruimen word je meteen zelf geruimd....


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum